• З бізнесом на «ти»! У Запорізькому центрі допомоги внутрішньо переміщених осіб заохочують до підприємницької діяльності.

    тренингРеалізацію навчальної програми ПРООН «Розвиток навичок підприємницької діяльності серед ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей» започатковано в рамках проектів Програми Розвитку ООН (ПРООН) в Україні «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» та «Економічне і соціальне відновлення Донбасу», що фінансуються Урядом Японії.

    Підприємництво розглядатиметься з позицій підвищення рівня практичної обізнаності у галузі. Цільова аудиторія – тимчасово приїжджі та особи, що й понині мешкають на території Донецької та Луганської областей.

    Приваблює програма перевагами:

    • учасники матимуть нагоду розглянути підприємницьку справу у нюансах та навіть можливість заснування й подальшого проштовхування власного проекту;
    • пропоновані ідеї відшліфовуватимуться у тандемі з професіоналами;
    • тренери навчать підготовці бізнес-плану для конкурсу Програми малих грантів серед підприємців ПРООН (переможці отримають кошти на започаткування, відновлення чи розширення бізнесу на безповоротній основі);
    • навчальний курс сприятиме кращому орієнтуванню у питаннях юрисдикції, супроводжуватиметься й підбором оптимальної системи оподаткування;
    • набуті навички та відпрацьовані вміння у майбутньому перетворяться на запоруку фінансового успіху.

    Всього, в рамках навчальної програми, заплановано проведення 48 тренінгів (тривалістю 5 днів). Охоплено просвітницькою мережею 12 міст з 8 областей України: Київ, Полтава, Кременчук, Харків, Сєверодонецьк, Краматорськ, Маріуполь, ЗАПОРІЖЖЯ, Бердянськ, Дніпропетровськ, Кривий Ріг та Одесу.

    Залучено до участі близько 1200 осіб. Тривалість тренінгів – з вересня по грудень 2015.

    Перша зустріч зацікавлених у ЗАПОРІЖЖІ відбудеться 07-11 вересня; у  БЕРДЯНСЬКУ 14-18 вересня 2015 року.

    «Підтримка з боку міжнародних організацій та участь у різного роду благодійних проектах наразі є вкрай важливою, – зазначив директор Міського Центру Допомоги Дмитро Матюхін, – значна частина внутрішньо переміщених осіб потребує адаптації у соціумі та сторонньої підтримки. Участь у програмі розвитку навичок підприємницької діяльності покликана покращити стан справ у власному бізнесі та навіть допомогти заснувати його «з нуля», слугуючи своєрідним стартапом. Людям, що опинилися у складних життєвих обставинах потрібно визначитися, чим займатися далі та як прогодувати родину».

    ВАЖЛИВО: участь у програмі є безкоштовною. Більш детальну інформацію та алгоритм реєстрації на тренінг можна знайти за посиланням на Інтернет-сторінку:

    www.vpostudy.org

     

    Партнерську підтримку надали Державна служба зайнятості України, Міністерство соціальної політики та місцеві органи влади. Інформаційно-технічним забезпеченням ініціатори завдячують Запорізькому обласному центру зайнятості.