• Запрошуємо жителів та гостей міста на свято «ФЕСТИВАЛЬ СІМ’Ї» який пройде 02 червня 2018 року у парку культури та відпочинку «Дубовий Гай».

    . «Фестиваль сім’ї»це один з наймасовіших загально-міських заходів, який популяризує духовне виховання, підтримку християнських цінностей, та зміцнення української родини. «Фестиваль сім’ї» засновано у 2012 році та з кожним роком стає найулюбленішим святом сімей Запоріжжя.

    У 2018 році «Феhttp://familyfest.zp.ua/стиваль сім’ї» пройде під лозунгом «Щаслива родина – міцна країна!» за тематикою «Громада – одна велика, дружня сім’я».

    Міцна родина– споконвічні цінності українського народу, а дружна сім’я – традиційна запорука й головна умова успішності українця. Завдяки родині міцніє і розвивається держава.

    Запорука щасливої родини – здоровий спосіб життя, а заняття спортом всією сім’єю ще більше цементує стосунки, і це не лише користь від занять тим чи іншим видом спорту, а й можливість у родинному колі здобувати хай і локальні, але перемоги, які поєднують сім’ю не лише тілом, а й духом.

    Масштабною локацією заходу є «Ярмарка спорту» – представлена  різноманіттям спортивних асоціацій, шкіл, секцій та клубів, які працюють, як в місті Запоріжжі так і в громадах Запорізької області.

    Процес децентралізації торкається кожної української сім’ї, тому в цьому році, окрім вже улюблених дитячий, сімейних та спортивних активностей, до участі у «Фестивалі сім’ї» долучаться представники об’єднаних територіальних громад Запорізької області. Україна знаходиться в стані одночасного реформування багатьох галузей, зокрема, адміністративно-територіальна реформа відбувається паралельно із реорганізацією первинної медицини, тому організатори свята додали практичну складову, а саме:

    – організація інформаційних майданчиків «Лікар для кожної сімї» щодо проведення медичної реформи в Україні, де кожен охочий зможе дізнатися – як обирати сімейного лікаря, як підписати угоду і ввійти до електронного реєстру пацієнтів.

    Для дітей з особливими потребами підготовлено імпровізаційний майданчик «Містечко дитинства», «Лікування за допомогою тварин», а саме один з його видів – каністерапія.

    Ми ставимо за мету подарувати справжнє веселе свято дітям, які так обмежені в спілкуванні з навколишнім середовищем. Ми хочемо, щоб вони відчули себе частиною великого світу, де, безумовно, є місце для них!

    В 2018 році ми плануємо залучити більше 70 громадських організацій та бізнес партнерів,700 волонтерів, організувати 200 різних видів активностей, 3000 подарунків,  25 тис учасників, а також запросити на свято сім’ї  вимушено переміщених осіб та учасників АТО.

    “Фестивалю сім’ї” вже 6 років ініціюється коаліцією громадських організацій за підтримки Запорізької обласної державної держадміністрації та Запорізької міської ради. З минулого року свято проходить за підтримки Ініціатив інфраструктурної програми для України Німецького уряду, що виконуються німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft  für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.