• День захисту дітей – особливе свято для дітей міста Мар`їнка, які вже три роки живуть в умовах війни!

    Мрію, щоб на світі не було війни!
    Щоб збувались мрії з літа й до весни,
    Щоб сміялось сонце в кожному дворі,
    І лунала пісня з ранку й до зорі!

    Мрію, щоб на світі не було сиріт!
    Щоб сміялись діти й став добрішим світ,
    Щоб любов дзвеніла й квіткою цвіла,
    Щоб на світі мама в кожного була!

    Десь далеко є казковий світ,
    Там лелеки свій несуть політ,
    Там образ немає, підлості й брехні,
    Там завжди лунають радісні пісні!

     

    Наталія Май, «Країна дитячих мрій»

     

     

    Сьогодні – 1 червня 2017 року. Це особливий день – день, коли починається літо, коли скінчилась шкільна пора та починаються довгоочікувані канікули. Але найголовніше – це найдобріше й найрадісніше свято – День захисту дітей! І це особливе свято для дітей міста Мар`їнка, які вже три роки живуть в умовах війни!

    Тому Центром Підтримки Сім`ї м. Мар’їнка, відкритого Міським Центром Допомоги м. Запоріжжя на базі Мар’їнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 за підтримки міжнародного Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ було організовано та проведено конкурсно-розважальну програму «Країна дитячих мрій».

    Метою свята було оточити дітей любов`ю, турботою та теплом, а головне – нагадати дорослим, що незважаючи на неспокійний час і тиск повсякденних проблем, ми маємо забезпечити нашим дітям мирне та гідне життя, і передусім – зробити їх щасливими!

    І ось всі зібрались, свято почалось!

    Діти із задоволенням приймали участь у різноманітних конкурсах, вікторинах та естафетах. Найбільш захоплюючими були такі, як «Вгадай мелодію», «Зрозумій мене», «Пані Логіка», «Флешмоб», «Спортивні естафети та ігри», де всі і кожний з учасників проявили здібності щодо вміння справлятися з логічними завданнями, знаходити нестандартні рішення, проявляти ініціативу та кмітливість, самостійно мислити, висловлювати думки та переконувати, і одночасно продемонстрували взаємовиручку, дружню підтримку та командний дух.  Дуже вразили різноманітні таланти та здібності дітей: музикальність, спортивність, артистичність, знання іноземної мови та інше.

    Не залишились осторонь батьки юних учасників і працівники ЦПС м. Мар’їнка, які також охоче приймали участь у святі та отримали чудову можливість повернутись у дитинство і порадіти від душі. Разом із дітьми вони танцювали, змагались, жартували, грали та весело зустрічали довгоочікуване літо!

    Особливо відчувалась взаємна підтримка: дорослі вболівали за дітей, діти вболівали за дорослих.

    Діти, батьки, гості, організатори – всі відчували себе однією родиною, де панувала атмосфера дружби і тепла, мира та любові!

    І малі, і дорослі учасники свята щиро вдячні за надану можливість прийняти участь у цьому заході, який є втіленням місії ЮНІСЕФ по покращенню стану дітей в усьому світі!

    О. Кушнаренко
    Адмiнiстратор ЦПС м. Мар`їнка